vrijdag 20 juli 2012

6 politieagenten in Uruzgan gedood door bermbom

Bij een aanslag met een bermbom in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan zijn donderdagnacht 6 politieagenten gesneuveld, waaronder districtscommandant Ahmadullah.

Dat meldt het persagentschap Pajhwok. Onder de doden is de politiechef van het district Sarab, aldus een woordvoerder van de politie.

De politiechef van Sarab en zijn ondergeschikten reden in het gebied op een bermbom, zo vertelde politiewoordvoerder Farid Ayel.

Het persbureau AFP bericht dat bij de aanslag vijf Afghaanse agenten werden gedood, 4 politiebodyguards en politiedistrictschef Ahmadullah.

“Four police bodyguards along with district police chief, Ahmadullah, were killed in Sarab district in Uruzgan province late last evening,” Abdullah Himmat, the provincial governor's spokesman, told AFP.

De Taliban vielen aanvankelijk een veiligheidscontrolepost aan. Toen de districtschef en zijn mannen te hulp wilden komen reden ze op een bermbom, aldus Gulab Khan.

Gulab Khan, het hoofd van de onderzoeksdienst van de politie in de provincie, zei dat al de vijf inzittenden van het voertuig om het leven kwamen.

Pajhwok meldt vrijdag dat nog niemand is gearresteerd in verband met de aanslag op de politiepatrouille, die werd uitgevoerd met een op afstand bedienbare bom.

Vrijdag was er ook geen claim van de Taliban dat ze verantwoordelijk zijn voor de aanslag.

De Taliban worden vaak verantwoordelijk gehouden voor aanvallen op veiligheidsdiensten en andere overheidsfunctionarissen.